Vraag je jezelf ook weleens af waarom zoveel mensen proberen af te vallen en zo weinig daarin slagen? 

En dat als het wel lukt, het succes

dan meestal maar van korte duur is?

Het antwoord is verrassend; er zijn steeds sterkere aanwijzingen dat hormonen een belangrijke rol spelen bij jouw gezondheid en gewicht. De moderne levensstijl zoals slechte eetgewoonten, teveel stress en een verkeerd bewegingspatroon maar ook vrijwel alle huidige diëten, trainingsmethoden en leefstijladviezen brengen je hormonen echter uit balans.

 

Kortom, je wordt er juist dikker en futlozer van. Snelle oplossingen werken namelijk op lange termijn niet. Succes zit in blijvende gedragsverandering. Naast medicijnen kunnen supplementen en behandelingen ook symptoombestrijders zijn.

Wat is het verschil tussen ons Actief Fit & Vitaal programma en andere diëten nu precies:
Actief Fit & Vitaal programma

Hormoonbalans                                         

Blijvend gewichtsverlies                          

Geen honger                                               

Vergroot spiermassa                                

Stimuleert vetverbranding                      

Geeft energie                                              

Versterking van het immuunsysteem  

Diëten elders                   

Hormoondisbalans

Jojo-effect

Meestal Honger

Breekt spiermassa af

Stimuleert spierverbranding

Kost energie

Verzwakking van het immuunsysteem

“KLACHTEN OP HET GEBIED VAN HUID, LUCHTWEGEN, DARMEN EN STEMMING KUNNEN VERDWIJNEN.”

 

Het programma gaat niet alleen over afvallen. Door je hormonen in balans te brengen, kunnen ook klachten op het gebied van huid, luchtwegen, darmen en stemming verdwijnen. Het lichaam kan minder ontstekingsgevoelig worden en het immuunsysteem kan beter gaan functioneren. Een hoger energiepeil is misschien wel het belangrijkste effect dat veel mensen ervaren die mijn programma volgen.

Het programma omvat 3 belangrijke pijlers:

  1. Voeding; niet altijd minder maar beter eten.

  2. Beweging; niet veel maar wel anders sporten.

  3. Stress; maak je niet dik.

 

“VRIJWEL BIJ ALLE GEZONDHEIDSKLACHTEN, ZIEKTES, GEDRAGSSTOORNISSEN EN VEROUDERINGSVERSCHIJNSELEN SPELEN HORMONEN EEN ROL”.

Als we het hebben over hormonen dan wordt er vaak gedacht aan menstruatie, overgang en seksueel gedrag. En dat klopt ook maar vrijwel alle processen in het lichaam staan onder hormonale controle. In totaal circuleren er honderden hormonen in jouw bloed. Hormonen sturen onder meer de groei, stofwisseling, immuunsysteem, energieverbruik en -inname nl. honger of verzadiging, opbouwen of afbreken van spiermassa, energie opgeslagen wel/niet als vet, harmonische verloop van verschillende orgaanfuncties.

Met welke klachten kan het Actief Fit & Vitaal programma jou o.a. helpen:

* Moeite met afvallen/aankomen

* Gebrek aan energie

* Slechte conditie

* Slecht slapen

* Burn-out

* Menstruatieklachten

* Overgangsklachten

* Schildklierproblemen

* Diabetes 2

* Insulineresistentie

* Hoge/lage bloeddruk

* PDS Prikkelbaar Darm Syndroom

* Huidklachten

* Darmklachten

* Maagklachten

* Depressie

* Bijnieruitputting

* Allergieën 

* Migraine

* Niet zwanger raken

* PCOS

* Candida

* Gastritis

* Bijna alle auto-immuunziekten

* En nog veel meer.....

“OVER-GEWICHTIGE ZAKEN, SAMEN OP WEG NAAR EEN GEZONDE RELATIE MET ETEN”.

Ik begeleid en coach je op een verantwoordelijke en gezonde manier waardoor jij jouw hormonale balans kunt herstellen. Met goede resultaten voor specifieke lichamelijke klachten, je energie, je figuur en je immuunsysteem, zodat je je weer onbezorgd en zelfverzekerd voelt en de dingen kan doen die je leuk vind.

ETEN ZONDER HONGER

Meestal hoef je met het programma niet te vechten tegen honger, val je niet terug in je oude eetpatroon en boek je blijvend resultaat. Toch komt het voor dat je teveel blijft eten en dus niet (blijvend) afvalt. Hier kan sprake zijn van o.a. emotiehonger.

“INGESLETEN PATRONEN, ONAANGENAME GEVOELENS,

EMOTIE-ETEN”.

 

Er wordt meer of minder gegeten door ingesleten patronen om onaangename gevoelens te compenseren zoals stress, een tekort aan liefde en waardering, eenzaamheid, verveling en depressieve gevoelens. Dit heeft gevolgen voor de spijsvertering namelijk voedingsstoffen worden moeilijker opgenomen, teveel levensbelangrijke mineralen verlaten vroegtijdig je lichaam, cholesterol stijgt en het hormoon cortisol neemt toe, met als gevolg vetstapeling, darmflora neemt af, je maakt minder groeihormonen aan en ontstekingen nemen toe, evenals botontkalking (osteoporose).

 

Met behulp van stress counseling coach ik je waar jouw valkuilen liggen, krijg je inzichten en je die cirkel van terugvallen kunt doorbreken. De combinatie van counseling, voeding en beweging leidt dan tot het beste resultaat.